header_vervolg_02.jpg

Spannend verslag schoolvoetbaltoernooi

Op vrijdag 2 juni heeft het schoolvoetbalteam VSO de deelgenomen aan een vriendschappelijk mini-toernooi. De organisatie lag dit jaar in handen van HUB Rosmalen. Onder warme omstandigheden werden op het hoofdveld van OJC Rosmalen drie wedstrijden gespeeld.

 

Stedelijk VSO – Breda college : 0-1

De Berkenschutse – Stedelijk VSO : 4-3

Breda college – De Berkenschutse : 2-0

 

In de wedstrijd tegen het Stedelijk VSO kwam De Berkenschutse goed uit de startblokken. Na een mooie dieptepass van David schoof Sergio de bal netjes onder de keeper door. Het Stedelijk maakte al snel een verdiende gelijkmaker. Keeper Simon was kansloos. Het spel golfde op en neer. Martijn dacht te scoren maar helaas werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Vervolgens scoorde aanvoerder Davy met een mooi schot in de lange hoek waarna het weer de beurt was voor het Stedelijk VSO: 2-2. Nog voor rust schoot Milan De Berkenschutse op een mooie voorsprong. Na rust bleven we netjes voetballen maar konden we de 3-3 niet verhinderen. Vijf minuten voor tijd zette Justin goed door over rechts en stelde Sergio in staat om de winnende treffer binnen te tikken.

 

Na een korte pauze moesten we al weer aan de bak tegen het Breda college. De eerste helft waren het beide verdedigingen die uitblonken. David en Rick hielden het achter dicht en aanvallend waren de kansjes spaarzaam. Een mooie solo van Lorenzo werd op het laatste nippertje geblokt zodat het bij rust 0-0 stond. In de tweede helft eiste het warme weer haar tol en kwamen we niet meer tot verzorgd voetbal. Na 10 minuten schoot het conditioneel sterkere Stedelijk via de rebound de 1-0 binnen. Justin kreeg nog een mooie kans om iets terug te doen maar schoot net naast. Vlak voor tijd viel de 2-0 waarmee de wedstrijd beslist was.

 

Een compliment aan alle jongens. De inzet was prima, we hebben elkaar gesteund en sportief gespeeld. Kortom; we stonden er als een team.

 

Jasper Leuverink, leraar LO

 

Teamfoto