header_vervolg_01.jpg

"We hebben genoten van onze reis naar Keulen!"

22 mei

Na de nodige voorbereidingen en voorpret was het zover, rond 9:00 u vertrok de bus met 38 vierdeklassers van de havo en vwo en hun begeleiders naar Keulen. De eerste stop was bij het Unesco erfgoed Zeche, een oude kolenmijn in Essen, na de een rondleiding over het terrein werd de reis vervolgd naar Keulen. Helaas kwamen we in een file terecht en daardoor kwam de geplande rondleiding in Keulen te vervallen. Het verkennen van de stad werd naar de volgende dag verplaatst.

 

2017 05 22 Essen foto Julia

 

Na het avondeten heeft een groepje een wandeling langs de Rijn gemaakt. Sommige bleven liever bij het hotel en hebben in de discoruimte spelletjes gespeeld of naar een film gekeken. Een ander groepje is onder begeleiding van Joost, Marcel en Mariëtte naar het centrum van Keulen gegaan.

 

2017 05 22 wandeling langs de Rijn foto Inge

 

23 mei

Op deze dag stonden twee rondleidingen gepland. In de ochtend was de rondleiding in een museum gepland. De leerlingen hadden vooraf hun favoriete museum gekozen. Het chocolademuseum was met ruime meerderheid het meest populaire museum gevolgd door het Römisch Germanisch museum en het EL DE Haus.

 

2017 05 23 wachten op de rondleiding foto Inge

 

In de middag kon men de stad op eigen gelegenheid verkennen. Om drie uur werden we verwacht voor een rondleiding in de Dom van Keulen. Na deze rondleiding splitste de groep weer, sportievelingen wilden de Domtoren beklimmen en daarna naar het jeugdhotel lopen. Anderen kozen voor winkelen en sommigen wilden liever meteen terug wilden naar het jeugdhotel.

 

2017 05 23 BBQ foto Inge

 

Bij het avondeten was iedereen weer present en klaar voor de BBQ. De “do it yourself” BBQ met lekkere worstjes en salades werd verzorgd door Joost en Marcel. De avond werd naar eigen inzicht ingevuld met een potje tafeltennis, lekker chillen of weer teug naar het centrum van Keulen voor een bezoek aan het Hard Rock Café om te genieten van een battle tussen diverse coverbands.

 

2017 05 23 onderweg naar Hard Rock cafe foto Joost

 

24 mei

Voor sommige leerlingen was Phantasialand het hoogtepunt van deze reis! Heerlijk snel op “Winja’s Fear”, daarna heel lang wachten voor een snelle rit op de “Black Mamba” gevolgd door de griezelige ”Geister Rischa”. Chillen op het terras en genieten van allerlei lekkernijen. Rond drie uur nog even een groepsfoto en daarna terug naar Heeze.

 

2017 05 24 groepsfoto foto Inge