header_vervolg_04.jpg

Bazen Verbazen

Wat kenmerkt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die aan het werk willen? Ze hebben geen tekort aan energie, onbeperkte passie en aan ambitie geen gebrek.

 

Voor jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs betekent de Participatiewet dat ze worden gestimuleerd om aan het werk te gaan. Toch is het vaak lastig voor deze jongeren, hun scholen en zorginstellingen om in contact te komen met werkgevers. Dus hoe pak je dat aan?

 

Bazen Verbazen is een project voor scholen en zorginstellingen die een brug willen slaan tussen hun jongeren en potentiële werkgevers. Deelnemende jongeren leren met Bazen Verbazen hoe ze zichzelf op een positieve manier kunnen presenteren om potentiële werkgevers te bereiken. Samen met de peer educators, cultuurprofessionals en school ontwikkelen de jongeren tijdens de workshops een idee voor een creatief wedstrijdplan waarmee zij zich aan werkgevers kunnen presenteren.

 

bazenverbazen1

 

Leerlingen van De Berkenschutse (klas VD3 en VD4) hebben een winnend idee ingediend en mogen het plan onder begeleiding van cultuurprofessionals van Maas theater en dans uitwerken tot een creatief eindproduct. In november en december 2016 presenteren de leerlingen zichzelf aan potentiële werkgevers.

 

Bazen Verbazen wordt gefinancierd door Fonds 21 en Instituut Gak en uitgevoerd door Diversion in samenwerking met CNV Jongeren, op naar de 100.000 banen, VNO-NCW en Maas theater en dans.

 

Volgen hoe onze leerlingen het plan uitwerken en nieuwsgierig naar het eindproduct? Volg Bazen Verbazen via http://www.bazenverbazen.nl  www.facebook.com/bazenverbazen of via Twitter @bazenverbazen.