header_vervolg_02.jpg

Boulderen

Afgelopen twee weken tijdens de gymlessen stond het thema 'Klimmen' centraal. In verschillende klimsituaties zijn de leerlingen bezig geweest met het klimmen & klauteren over materialen, met samenwerken & elkaar helpen en met het verleggen van eigen grenzen.

 

Als afsluiting van dit thema zijn we woensdag 25 november voor sportoriëntatie met 4 klassen wezen boulderen bij Monk te Eindhoven.

 

'Boulderen is klimmen op wanden tot 4m hoog. Zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. De bouldergym is het hipste alternatief voor de sportschool; van boulderen word je fit, sterk, slank én lenig! In Monk vind je meer dan 200 ‘boulders’ (korte klimroutes) op allerlei verschillende wanden. Wekelijks worden er nieuwe boulders gebouwd. Onder de wanden liggen dikke valmatten.'

 

www.monkeindhoven.nl/boulderenvoorbeginners 

 

Er zijn twee groepen van de bovenbouw SO en twee groepen van de C/D- stroom mee geweest. Deze 4 groepen hebben ruim anderhalf uur met veel enthousiasme geklommen. De leerlingen probeerden verschillende routes te klimmen, zochten de uitdaging voor zichzelf en hebben elkaar geholpen als dit nodig was. Het was een groot succes!

 

boulderen1