header_vervolg_02.jpg

Onze leerlingen

Door onze hechte relatie met epilepsiecentrum Kempenhaeghe zijn wij van oudsher gespecialiseerd in onderwijs voor en begeleiding van leerlingen met epilepsie. Naast leerlingen met epilepsie bezoeken ook leerlingen met andere (chronisch) somatische aandoeningen onze school.

 

De Berkenschutse biedt bovendien een vertrouwde en betrokken leeromgeving aan leerlingen met een zml-beschikking (zeer moeilijk lerenden). Dit zijn leerlingen die zowel epilepsie, als een somatische en verstandelijke beperking hebben. Zml-leerlingen zonder epilepsie uit de directe omgeving van de school zijn eveneens thuis op De Berkenschutse.

 

Dit geldt ook voor meervoudig gehandicapte leerlingen (MG). De Berkenschutse biedt daarnaast onderwijs voor leerlingen met een autisme spectrum stoornis (ASS) vanaf 12 jaar die havo of vwo volgen. Door de grote diversiteit aan leerlingen is De Berkenschutse een bijzonder kleurrijke school. Van peuters tot jong volwassenen, van kinderen met epilepsie of vormen van een autisme spectrum stoornis (ASS) tot leerlingen met (ernstige) somatische aandoeningen. Een ding hebben ze echter gemeen: ze kunnen allemaal rekenen op het beste onderwijs, toegespitst op hun specifieke situatie en niveau.​