header_vervolg_02.jpg

Vacature Leraar SO/VSO

Archief

Seminar Berkenbrein: Info en inschrijven

  De Berkenschutse is een onderwijsexpertisecentrum en die expertise delen we graag met het hele onderwijsveld. Twee keer per jaar bieden wij eenieder de ruimte om deel te nemen aan het seminar Berkenbrein. Dit keer bundelen we de krachten...

De Berkenschutse organiseert ‘Taart in de Tuin’

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni is iedereen van harte welkom op het terras van kinderboerderij De Hoeve voor ‘Taart in de tuin’. Bij dit jaarlijkse evenement serveren leerlingen van De Berkenschutse een week lang dagelijks gebakjes met...

Seminar Berkenbrein - Emotie & leren: op zoek naar de juiste balans

  'Emotie & leren: op zoek naar de juiste balans' was het thema van het seminar Berkenbrein op woensdag 7 maart 2018. Klik hier om de flyer in te zien.   Het emotionele brein: leren & geheugen door Erno...

Taart in de tuin en Rondje Kempenhaeghe

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni is iedereen van harte welkom op het terras van kinderboerderij De Hoeve voor ‘Taart in de tuin’. Op vrijdag 16 juni vindt van 09.30 uur tot 15.00 uur tevens ‘Rondje Kempenhaeghe’ plaats.

Speciale Voetbaldagen waren een groot succes!

Deze dagen stonden in het teken van de Speciale Voetbaldagen. Een op en top georganiseerd voetbalevenement voor leerlingen van De Berkenschutse op de velden van RKSV in sportpark het Lembrek te Heeze.

Speciale voetbaldagen op 18, 19 en 20 mei

Kom jij een kijkje nemen naar onze voetballers? Op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei worden er speciale voetbaldagen georganiseerd.

Paasactiviteit havo/vwo geslaagd!

In het kader van ouderbetrokkenheid stond er 12 april een paasactiviteit op het programma. Het doel van de middag was een gezellig samenkomen met leerlingen en ouders waarbij op een informele manier nader kennis met elkaar gemaakt kon worden.

Epilepsie vraagt meer dan een diagnose en behandeling

De patiëntenorganisaties EVN, stichting ZIE  hebben in kaart gebracht wat mensen met epilepsie die langdurende zorg nodig hebben écht belangrijk vinden.

Seminar Berkenbrein - Neurocognitie: Wat als leren niet vanzelf gaat?

 Op 15 maart heeft het seminar Berkenbrein - 'Neurocognitie: Wat als leren niet vanzelf gaat?' plaatsgevonden. Vier autoriteiten op het gebied van neurocognitie gaven een drietal lezingen.   Hand-out lezingen Hieronder...

-

Scholieren netwerken met film

Op 3 april lieten leerlingen tijdens een bijzondere (film)voorstelling bezoekers verbazen over de kwaliteiten, kennis, talenten en inzet van jongeren van de Rijzert en De Berkenschutse.

De Berkenschutse doneert € 2896,58 aan het goede doel

Op 16 december hield onderwijsexpertisecentrum De Berkenschutse een open middag voor belangstellenden.

Opening snoezelruimte

Vandaag werd de snoezelruimte Bommes feestelijk geopend in het bijzijn van docenten en leerlingen.

Opname jeugdjournaal

Maandag 13 februari was het Internationale Epilepsie Dag (IED) met als thema: ‘Put Epilepsy in the Picture'. Het jeugdjournaal kwam langs bij De Berkenschutse om de leerling Britt Derks te interviewen.

Nagellak-actie voor Serious Request

Medewerkers en leerlingen zijn spontaan een actie gestart voor het goede doel Serious Request in het glazen huis.

Uitreiking boek ik ben Superaap Sammie en ik heb 22q11!

Het boek 'Ik ben Superaap Sammie en ik heb 22q11!' is uitgereikt aan De Berkenschutse door Fabiënne van Stokrom. Fabiënne is de schrijfster van dit boek en heeft een zoontje Tobias met het 22q11 syndroom. Tobias volgt lessen op De Berkenschutse.

Opening mozaïek banken

Opening mozaïek banken voor havo/vwo gebouw. Ontworpen door leerlingen VSO f onderbouw en Jos Bisscheroux.

Documentaire 'De volgende stap'

Documentaire 'De volgende stap' waarin vier jongeren met autisme vertellen hoe het is om verder te gaan studeren.

Bazen Verbazen

Bazen Verbazen is een project voor scholen en zorginstellingen die een brug willen slaan tussen hun jongeren en potentiële werkgevers. Leerlingen van De Berkenschutse hebben een winnend idee ingediend.

Conferentie 'Samen werkt'

Om te laten zien hoe je kunt samenwerken met de ambulante diensten organiseren diverse organisaties een conferentie voor alle medewerkers van PO- en VO-scholen in de regio Helmond-Peelland.

Internationale kunstwerkjes

Wellicht hebben jullie het al gezien: in het havo/vwo gebouw hangen nieuwe tekeningen! Deze tekeningen komen uit Japen en Ethiopië.

Super Janske fietst de Alpe d'HuZes

Nadat de diagnose leukemie werd vastgesteld bij Janske Beks (9) uit Heeze, toen 2 jaar, veranderde dat het hele leven van het gezin Beks. Janske wilde graag meedoen aan Alpe D'HuZes.

Informatieavond 16+

Dinsdag 24 mei heeft bij De Berkenschutse een goed bezochte Informatieavond 16+ plaats gevonden.

Oproep voor deelname focusgroep

Wij zijn op zoek naar deelnemers voor focusgroepen in het kader van een onderzoek naar kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief in de langdurige epilepsiezorg

Schrijversbezoek Rob Ruggenberg

Afgelopen donderdag had de Afdeling F (onderbouw) een schrijversbezoek van Rob Ruggenberg.

Diploma elementair boekhouden

Woensdag 2 maart hebben vier leerlingen van De Berkenschutse examen gedaan in het vak "boekhouden" en hebben alle vier het diploma "Elementair Boekhouden" behaald.

Project Multiculturele samenleving

Door de verharding in de samenleving en het daarbij horende gebrek aan tolerantie hebben we afgelopen week in de afdeling f (leerjaar 1 t/m 3 van havo/vwo) een project gedraaid over de multiculturele samenleving.

Week van het geld

Vanmiddag hebben twee bovenbouwklassen van de SO (SDE4 en SDE5) een gastles gekregen van een bankmedewerkster van Rabobank in het kader van de week van het geld.   Vanmiddag hebben twee bovenbouwklassen van de SO (SDE4 en SDE5) een gastles...

NLdoet bij De Berkenschutse

Afgelopen vrijdag 11 maart stond De Berkenschutse in het teken van NLdoet.

Presentatie Summa College

Gisteren hebben een aantal collega's een presentatie gegeven op het Summa College bij de opleiding onderwijsassistent.

Smakelijk eten bij De Rooi Pannen

Afgelopen donderdag zijn de leerlingen van VD2 naar De Rooi Pannen geweest. Deze leerlingen zorgen iedere week voor het koken en serveren voor de gasten in het restaurant op school.

Carnaval

En al die hendjes... de lucht in... Vandaag was De Berkenschutse in carnavalssfeer! Er werd heel wat afgehost, meegezongen en gedanst. Een fijne vakantie allemaal!

Schaatspret

Afgelopen week stond in het kader van sportoriëntatie de “winterweek” gepland. In deze week zijn de bovenbouw groepen SO en de VSO bcde en f gaan schaatsen bij ijssportcentrum Eindhoven.

Open dag professionals en overige geïnteresseerden

Terugkijkend op een geslaagde open dag op 20 januari. Bedankt voor de belangstelling en tot ziens!

Aquabeek

Björn, Lars en Casper zijn deze week naar Handel gegaan. Bij Aquabeek mochten ze maar liefst 20 vissen ophalen voor het aquarium bij de aula.

Kerstsferen op school

Deze dagen wordt er volop kerst gevierd op De Berkenschutse!

Kerstdiner restaurant

Iedere dinsdag wordt de vergaderzaal van de school omgebouwd tot restaurant. Dit keer werd er een heuse kerstdiner voorgeschoteld.

Sponsorwielertocht voor het zieke kind

Maar liefst 12 medewerkers van De Berkenschutse komen in actie voor het zieke kind met een sponsorwielertocht op 25 & 26 juni.

Boulderen

Afgelopen twee weken tijdens de gymlessen stond het thema "Klimmen" centraal.

Gastles pruisische sabel

Op dinsdag 17 november is Manuel Peters, een oud leerling, een gastles komen geven in klas VF3A. Aanleiding was de vondst van een Pruisische sabel door een van de leerlingen uit die klas.

Super Jump XL

Dinsdag 3 november zijn we vanuit LO gestart met sportoriëntatie voor de bovenbouw klassen van de SO. Afgelopen dinsdag zijn we naar Super Jump XL te Eindhoven geweest.

Geboorte meisjesalpaca De Hoeve

Vanochtend is op onze kinderboerderij De Hoeve een prachtige meisjesalpaca geboren. De andere dieren komen gezellig op 'kraamvisite'. Kom ook gezellig een bezoekje brengen!

Schoolverlatersshow LIFE 4 YOU

Door velen is weer ontzettend hard gewerkt om een prachtig stuk neer te zetten in de theater zaal van 't Scureken. De uitvoering van 2015 heet: Carlo en Irene - LIFE 4 YOU. Op woensdag 15 juli en donderdag 16 juli zijn er voorstellingen.

Restaurant De Berkenschutse viert 10-jarig jubileum

Ruim vijftig gasten konden dinsdagavond 23 juni genieten van een viergangen menu ter ere van het tien jarig jubileum van Restaurant Berkenschutse.

Concours Hippique

Op maandag is het zover.. Het concours Hippique! Het concours begint om 09.10 uur. Alle kinderen, die therapeutisch paardrijden, rijden deze dag een dressuurproefje (op hun eigen niveau) of doen voltige (gymnastiek op het paard).

Rondje Kempenhaeghe

Op deze prachtige dag vandaag, vrijdag 12 juni, heeft ons jaarlijkse hardloopwedstrijd plaats gevonden. Voor ons en onze leerlingen staat deze wedstrijd bekend als: RONDJE KEMPENHAEGHE!

Circus

Circus Tadaa! heeft De Berkenschutse voor een dag in een écht circus omgetoverd!

Lentefestival

Op donderdag 28 mei is er een lentefestival gehouden voor de leerlingen van de afdelingen oabcd & e.

Minivoetbaltoernooi

Het schoolvoetbalteam VSO-DE heeft een prima prestatie neergezet door het jaarlijkse minitoernooi te winnen.

Taart in de tuin

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juni is een ieder weer van harte welkom op het terras van kinderboerderij 'de Hoeve' voor 'taart in de tuin'

Koningsspelen

Vrijdag 24 april was het weer zover; Koningsspelen 2015. Aan deze sportactiviteit deed de gehele SO en de VSO oabc mee.

Bernabaltoernooi

Op 17 april heeft het jaarlijks terugkomend Bernabaltoernooi plaatsgevonden. Bernabal is een soort slagbal waarbij de bal wordt gegooid in plaats van weggeslagen.

De Berkenschutse doneert bedrag aan het goede doel

Op 16 december hield onderwijsexpertisecentrum De Berkenschutse een open middag voor belangstellenden. Er was o.a. een kerstmarkt waarbij leerlingen kunstwerkjes en lekkernijen verkochten voor het goede doel Planet Wool.