header_vervolg_01.jpg

Burgemeester Heldens bezoekt Kempenhaeghe / De Berkenschutse

Burgemeester Heldens bezoekt expertisecentrum Kempenhaeghe

Teun Heldens, sinds februari dit jaar de burgemeester van Heeze-Leende, bezocht expertisecentrum Kempenhaeghe - de grootste werkgever in zijn gemeente - en liet zich bijpraten over de betekenis van Kempenhaeghe voor care, cure en onderwijs. “Ik zie het belang van jullie rol als bovenregionaal expertisecentrum op het vlak van zorg en onderwijs. We mogen er trots op zijn dat Kempenhaeghe deel uitmaakt van onze gemeente Heeze-Leende.”

 

Bezoek burgemeester Kloostervelden 3 juni 2024 FGH4465

 

De Berkenschutse

Een van de locaties die de burgemeester bezocht, was De Berkenschutse: het bovenregionale onderwijscentrum. Een korte presentatie over de vernieuwbouw van de school maakte onderdeel uit van het programma. Insteek was hoe je de gebouwen en ruimtes vanuit een goede onderwijsvisie voor het onderwijs van morgen inzet. Heldens zag direct het belang: “De vernieuwbouw van De Berkenschutse was voor mij een papieren dossier. Door hier rond te lopen is het mij volstrekt helder dat de vernieuwbouw noodzakelijk is.”

 

Bezoek burgemeester Kloostervelden 3 juni 2024 FGH4474

 

Kloostervelden

Tijdens het bezoek aan de inclusieve woonwijk Kloostervelden kwam aan bod hoe de wijk tot stand is gekomen en hoe er gewerkt en geleefd wordt. “Ik wist dat cliënten van Kempenhaeghe op Kloostervelden wonen, maar heb niet eerder hun woningen van die van anderen kunnen onderscheiden. De omgekeerde integratie is ontzettend goed gelukt”, vertelt burgemeester Heldens.

 

Bezoek burgemeester Kloostervelden 3 juni 2024 FGH4436

 

Bijzonder ontmoeting met bewoners

De burgemeester heeft op Kloostervelden ook een kijkje in de keuken gehad in het Centrum voor epilepsiewoonzorg aan Berkenlaan 15. Daar was een mooi feestje van gemaakt en bewoners mochten vragen stellen. De deelnemers vonden het een geweldig bezoek. Heldens zelf vond het “een eer om er te zijn. Dit zijn de mooie dingen in het werk waar ik energie van krijg.”

 

Bezoek burgemeester Berkenlaan 15 29 mei 2024 FGH4203

  

Gemeenschappelijke opgaven
Anouk Vermeer en Erwin van Geenen van de raad van bestuur Kempenhaeghe bespraken met de burgemeester welke rol Kempenhaeghe als kennisinstituut vervult binnen onderzoekscentra en hoe zij samenwerkt met andere kenniscentra. Kempenhaeghe kijkt met de burgemeester uit naar het verder samen optrekken binnen gemeenschappelijke opgaven die de verdere groei van de brainportregio Eindhoven met zich meebrengt op gebieden zoals wonen, werken, zorg en onderwijs.

 

Bezoek burgemeester Kloostervelden 3 juni 2024 FGH4416