header_vervolg_04.jpg

Waanzinnig succes Taart In De Tuin

Leerlingen in actie voor Ronald McDonald Kinderfonds

Taart In De Tuin bij De Berkenschutse waanzinnig succes

 

Afgelopen week was het een drukte van jewelste bij kinderboerderij De Hoeve op het terrein van expertisecentrum Kempenhaeghe in Heeze. Bezoekers konden genieten van een lekker stuk taart en wat te drinken. Iedereen werd gastvrij ontvangen door een fantastische ploeg leerlingen. Allemaal voor één goed doel: het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Volop keuze

Op de menukaart overheerlijk gebak. Donuts, muffins, aardbeientaart; het meest populair was de kersen-monchoutaart. Deze topper uit de koude keuken vloog over de toonbank. De meeste taarten zijn gemaakt tijdens de lessen consumptief en patisserie. Op vrijdag was het de beurt aan ouders, opa’s, oma’s en leerlingen om hun zelfgemaakte taarten naar De Hoeve te brengen. Deze taarten waren een genot voor het oog en de smaakpapillen. Door de grote belangstelling heeft de organisatie ook hulp moeten inschakelen van de lokale warme bakker.

 

TT foto 1

 IMG 1970

 

Gastvrij in een groene omgeving

Kinderboerderij De Hoeve is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. Op het terrein is er een kas, een prachtige siertuin en weides met dieren zoals ezels, kippen, varkens, geiten en alpaca’s. Binnen zijn er vogels, konijnen en cavia’s. In de lommerrijke en rustieke omgeving was het goed toeven op het terras. De leerlingen van de afdelingen vmbo, arbeid en dagbesteding verzorgden zelf de bediening, catering, afwas, rondleidingen en plantverkoop.

 

TT foto 2 

 

  TT foto 9

 

  IMG 9865

 

Ronald McDonald Kinderfonds

Door middel van een poll konden leerlingen, ouders en personeelsleden stemmen op een goed doel, waar de opbrengst van Taart In De Tuin naartoe gaat. Unaniem werd gekozen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat ouders, broertjes en zussen in de buurt kunnen zijn als een ernstig ziek kind wordt opgenomen in het ziekenhuis. Omdat veel kinderen bekend zijn met dit fantastische doel, werd er vaak nog een extra ‘tandje’ bijgezet.

 

Een mooi bedrag

Op vrijdag 6 juni overhandigden Robbe Maas (vmbo), Tim Cornelissen (arbeid) en alle aanwezige leerlingen een cheque van 1750 euro aan Frans Kuhlman en Jeanne Kantelberg van het Ronald McDonald Huis in Veldhoven. Een waanzinnig mooi bedrag voor dit fantastische doel. We zijn héél erg trots op onze leerlingen van De Berkenschutse, die op een enthousiaste, talentvolle, passievolle, liefdevolle en energieke manier hebben meegewerkt aan dit event.

 

TT foto 8