header_vervolg_02.jpg

Restaurant De Berkenschutse viert 10-jarig jubileum

Ruim vijftig gasten konden dinsdagavond 23 juni genieten van een viergangen menu ter ere van het tien jarig jubileum van Restaurant Berkenschutse. 'We hebben dit restaurant al tien jaar en iedere dinsdag koken leerlingen van de Berkenschutse voor een vaste groep mensen die komen eten. Vandaag is een speciale dag vanwege ons jubileum en zijn naast de vaste gasten ook de directie van Kempenhaeghe en Berkenschutse aanwezig alsmede de ouders van de leerlingen die vandaag koken', zegt Sandra Evers, één van de begeleiders van dit mooie project.

 

restaurant 10 jaar1

 

Het menu voor deze feestelijke avond is samengesteld door de chef kok van Restaurant Artist uit Heeze, Roel Snoek. 'Het is erg leuk om te doen. Voor het restaurant kom ik hier wekelijks spulletjes halen uit de kas die we in het restaurant gebruiken in de gerechten zoals Oostindische kers en goudsbloem.' Snoek was al vanaf het middaguur bezig met de voorbereidingen samen met de leerlingen om voor vierenvijftig personen alles op tijd af te hebben. Iets na half zeven hield Sandra Evers een korte toespraak en stelde zij zowel de kok als de leerlingen voor aan de gasten.

 

Met livemuziek van een harp op de achtergrond was het heerlijk toeven in de plantenkas waar, na een eerste drankje, het voorgerecht werd binnengedragen. 'We hebben een heerlijk menu vanavond en mogen Slagerij Van Hooff en Albert Heijn Boonaerts uit Heeze dankbaar zijn voor een stuk sponsoring zodat we een heerlijke maaltijd kunnen serveren. Ook worden er bij de gerechten producten gebruikt die we zelf hebben gekweekt in de kas zoals sla, dille en de aardbeien', legt Evers uit.

 

restaurant 10 jaar2

 

Ook de gasten zijn erg enthousiast. Nico van de Palen uit Heeze is al bijna tien jaar vaste gast en geniet iedere week weer van een heerlijk menu met een glaasje wijn. 'Ik laat me iedere week weer verrassen wat er gekookt is door de leerlingen van de Berkenschutse en iedere keer weer is het bijzonder lekker.' In de keuken is van stress geen sprake. De keukenbrigade heeft alles prima onder controle en proeft achter de schermen natuurlijk eerst alles voordat het geserveerd wordt. Na afloop werd er nog een bloemetje uitgereikt door de gasten aan de vrijwilligers die deze avond wederom tot een daverend succes wisten te maken. Restaurant Berkenschutse is al tien jaar culinair genieten!​

 

Bron: www.heeze24.nl

 

restaurant 10 jaar3